onsdag 19 maj 2010

Varför det är viktigt med rätt BH-storlek

Många tycks inte förstå varför det här med BH-storlekar är så viktigt. Men det är faktiskt så att en BH som inte sitter som den ska kan göra mer skada än nytta och att en dåligt BH eller ingen BH alls i vissa fall kan ge svår ryggvärk. Problemen som uppkommer med fel BH storlek drabbar oftast bara personer med större bröst.
Ett av problemen som kan uppstå är att man får ont i ryggen och dålig hållning. Detta kan såklart även hjälpas med träning av core-muskulaturen men en bra BH hjälper till att avlasta ryggen, nacken och axlarna från bröstvikten.
Ett annat problem som även kan drabba personer med små bröst är nack- och axelvärk samt spänningar i nacken som kan leda till huvudvärk. Detta beror på ett av de vanligaste felen personer gör när de köper BH. Om man har en BH med för stor omkrets så kommer näst intill allt stöd ligga på axelbanden vilket ofta leder till att man spänner dem jättehårt och på så vis belastar nacken och får band som skär in i axlarna. Detta löses lätt med att köpa en BH med mindre omkrets, men då måste man gå upp i kupan. Sen jag hittade rätt BH-storlek har min nack- och huvudvärk minskat drastiskt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar